Formule 1

Legaal of illegaal?: Ferrari loopt eerste nederlaag op tegen Mercedes en Red Bull

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2017 06:35 • Print artikel

Ferrari lijkt een meer formele stap te moeten ondernemen in haar protest ten aanzien van de ophangingssystemen van de Formule 1-teams van Mercedes en Red Bull Racing. De Italianen kregen te weinig steun van de kleinere teams uit de Formule 1 om een directe wijziging af te dwingen. Het team uit Maranello benaderde al eerder de FIA om ten aanzien van de ophanging van Mercedes en Red Bull, waarbij de legaliteit in twijfel werd getrokken.

Formule 1 Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari

Daarbij diende Ferrari geen klacht in, maar vroeg de FIA om uit te leggen waarom de systemen binnen de reglementen vallen. Daarmee wilden de Italianen meer steun achter zich krijgen van de kleine teams om druk op het overkoepelende orgaan te zetten. Ferrari kreeg slechts steun van drie teams en dat was onvoldoende om de FIA actie te laten ondernemen, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport.

Voor Ferrari blijven nu nog twee opties open en dat is haar verlies te accepteren of een formele weg in te slaan om verduidelijking te krijgen of haar rivalen een voordeel buiten de regels hebben gevonden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS