Formule 1

McLaren race-directeur over de problemen: "Honda heeft geen Formule 1-cultuur"

Uitgegeven door Daan Daniels • 13 maart 2017 18:24

McLaren’s lange samenwerking met Honda wordt bedreigd, nu het Formule 1 –team de relatie kan beëindigen aan het eind van het seizoen als het gebruik maakt van een clausule in het contract. Vol optimisme was men bij de presentatie van de nieuwe McLaren-Honda MCL 32, maar inmiddels zijn de aspiraties van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne de grond in geboord na de mislukte wintertests. Door de vele problemen reed McLaren maar 425 rondes. In 2016 waren dit er nog 710.

Fernando Alonso Formule 1 McLaren


Betrouwbaarheid is niet het enige probleem. De Honda-motor mist ook power. Alleen Sauber, dat rijdt met 2016-motoren, was langzamer bij het testen. Alle problemen hebben tot speculaties geleid dat de samenwerking wel een zou kunnen stoppen na dit seizoen.

Race-directeur Eric Boullier gelooft dat de problemen komen omdat Honda geen Formule 1-cultuur heeft. “Ze zijn een groot, succesvol bedrijf en ze doen dingen op hun eigen manier. Om een motor in Japan te ontwikkelen is een uitdaging. Vandaar dat Mercedes het in Engeland doet. Wij moeten meer kennis overdragen en zij moeten de Formule 1-cultuur overal integreren.”

Bezoek één van de Formule 1-races in 2017. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van Spanje*

*Grand Prix van Monaco*

*Grand Prix van België*

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS