Formule 1

McLaren F1 draagt Lando Norris op handen, Nyck de Vries laat men nog niet gaan: "Er zijn gesprekken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 september 2017 05:33 • Print artikel

Het team van McLaren-Honda is er duidelijk in, men is er niet toe bereid om de diensten van Lando Norris uit te lenen aan een ander team op de Formule 1 grid. De zeventien-jarige Brit levert momenteel competitie in het Formula 3 European Championship voor Carlin. Norris scoorde een fenomenale zege zaterdag op het natte circuit van de Nürburgring. Hij versloeg Jake Hughes in de eerste race van het weekend.

Formule 1 2017 Nyck de Vries


Norris maakte veel indruk tijdens de in-season test in Hongarije voor McLaren eerder een maand geleden. Tijdens zijn dag in de MCL 32 was hij de op één na snelste coureur. Alleen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel was sneller dan de Brit. De onzekerheid die het team heeft omtrent de toekomst met Fernando ALonso voedt de geruchten dat Norris zijn entree in de F1 zal maken voor seizoen 2018. McLaren teambaas Zak Brown weigert in alle toonaarden daar al uitsluitsel over te geven.

"Ons huidige plan is om hem in de Formule 2 te zetten", zei Brown tegen het Engelse Autosport. "Maar je moet ook zeker zijn dat je geen dingen overhaast en hem genoeg ervaring laat op doen". Hiermee geeft Brown wel de suggestie dat hij bereid is te willen helpen met het bijdragen aan een seizoen voor Norris bij Team Prema. "Ik denk dat hij snel genoeg is voor de F1", gaf Brown aan.

Een andere Mercedes coureur rijdt voor Sauber, ondertussen zijn de Ferrari junioren Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc gelinkt aan eventueel stoeltje bij Haas F1 en Sauber. Brown echter geeft aan dat hij niet een voorstander is om Norris uit te lenen aan een ander team. "Hij is overduidelijk onze ster voor de toekomst", zei Brown. "Ik denk niet dat we hem in een ander Formule 1 team zetten op dit moment. Er heeft nog geen ander F1 team een verzoek gedaan. De positie van Nyck de Vries is minder zeker binnen het team. Hij doet veel simulatorwerk voor ons en doet het erg goed", zei de teambaas over de Nederlander in de Formule 2. "We hebben nog geen beslissing genomen over ons junior programma voor volgend jaar. We hebben Norris laten tekenen en we hebben De Vries. Maar dat is iets waar Eric Boullier aan werkt. We hebben een aantal vergaderingen deze maand. Dan is het aan Boullier om te zeggen welke richting we opgaan met het junior programma".MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS