Formule 1

Nyck de Vries met lege handen in Monza, alsnog een Italiaans feestje in de Formule 2! + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 3 september 2017 10:34

MONZA - Russian Time-coureur Luca Ghiotto heeft op het circuit van Monza voor thuispubliek de Formule 2 sprintace gewonnen. De Italiaan verloor gisteren zijn overwinning na een tijdstraf van de wedstrijdleiding maar mocht zondagochtend wederom op de hoogste trede van het podium staan. Tweede werd zeer knap Sergio Sette Camera rijdend voor het Nederlandse MP Motorsport terwijl de uiteindelijke racewinnaar van gisteren, Prema-coureur Fuoco, derde werd. Klassementsleider Charles Leclerc, die startte vanuit het achterveld, eindigde net buiten de punten op P9 terwijl ook diens grootste concurrent, Oliver Rowland, puntloos bleef. De Nederlander Nyck de Vries vocht zich vanaf P18 een stuk naar voren, maar kwam na 21 ronden helaas niet verder dan P12.



Bij de start op een inmiddels droog en zonnig Monza kwam poleman Malja in zijn Racing Engineering bolide maar matig weg. Arden-coureur Galael profiteerde hier onder andere van en pakte met zijn gele bolide de leiding over. Ook Rapax-coureur Deletraz en MP Motorsport-coureur Sergio Sette Camara schoven een plek op terwijl Malja terugviel naar P4.

Met behulp van zijn DRS nam de Zwitser Deletraz in ronde vier op het rechte stuk de leiding over van Galael die op zijn beurt een stukje downforce verloor vanwege een beschadigde voorvleugel. Twee ronden later wist ook Sette Camara voorbij te gaan aan Galael, maar lang kon de Braziliaan niet genieten van zijn tweede plaats. De racewinnaar op Spa verremde zich bij het aankomen in de tweede chicane waar de Italiaan Ghiotto gretig van profiteerde en zo doorschoof naar P2.



Halverwege de race leidde Deletraz gevolgd door Ghiotto, Sette Camara, Fuoco en Galael. Daarachter reed klassementsleider Leclerc inmiddels op P12 na te zijn gestart vanaf P17 en ook Rowland had een paar plekken goedgemaakt op P15, al gaf de Brit aan over de radio het gevoel te missen in zijn DAMS-bolide.

In ronde elf had Luca Ghiotto inmiddels het gat dicht gereden naar Rapax-coureur Deletraz en bij het uitkomen van de tweede chicane wist de Italiaan op tractie voorbij te gaan aan de Zwitser. Een halve ronde later wist ook Sette Camara op het rechte stuk voorbij te gaan aan Deletraz.



Met Ghiotto nu stevig aan de leiding en Sette Camara solide op P2 voorsprong de aandacht naar het middenveld waar heftige gevechten plaatsvonden van P7 tot P12. Contact werd niet vermeden en stukken voorvleugel van onder andere Matsushita en Leclerc vlogen door de lucht, maar gelukkig bleven ernstige incidenten uit. Onder andere Leclerc, Rowland en De Vries wisten plekken goed te maken, maar punten bleven net buiten bereik voor het vechtende trio.

Vooraan won Ghiotto uiteindelijk na 21 ronden de race, terwijl een ronde voor het einde Deletraz alsnog zijn podiumplaatsje moest afstaan aan de Italiaan Fuoco die hem met behulp van zijn DRS voorbij ging op het rechte stuk.

UITSLAG Formule 2 sprintrace, Monza, 3-9-2017:

1.Luca Ghiotto - Russian Time
2.Sergio Sette Camara - MP Motorsport
3.Antonio Fuoco - Prema
4.Louis Deletraz - Rapax
5.Roberto Mehri - Rapax
6.Jean Galael - Arden
7.Nobuharu Matsushita - ART
8.Alexander Albon - ART
9.Charles Leclerc - Prema
11.Oliver Rowland - DAMS
12.Nyck de Vries - Racing Engineering

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS