Formule 1

Max Verstappen ziet het positief in: "Zeker sneller met de ge-update auto’s, misschien een seconde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2017 18:49

SUZUKA - Max Verstappen denkt dat Red Bull Racing dit weekeinde in Japan competitief kan zijn. De Nederlandse F1-coureur die vorige week nog won in Maleisië, was zesde in de eerste vrije trainingssessie. Tijdens de tweede sessie kwamen Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo vanwege de hevige regen niet de baan op. Toch was Max tevreden met de set-up van de auto in VT1.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“We deden niet zoveel ronden in de ochtend, maar ik was direct blij met de setup en ik denk dat we competitief zijn”, zei de Nederlander tegenover The Checkered Flag. “De rode vlag zat ons een beetje in de weg met het programma, maar we waren toch in staat om wat goede data te krijgen. Ik ben tevreden.”

Het team uit Milton Keynes kwam in de middag dus niet de baan op en paste daarom het programma aan, zo legde Verstappen uit. “Omdat we wisten dat vanmiddag de regen kwam en dat betekent dat de weggespoelde tweede sessie geen impact had op onze plannen. Mercedes leek als gebruikelijk sterk, over Ferrari ben ik niet zeker, maar ik denk dat we er dichtbij zitten en dat is het positieve. De baan voelt dit jaar zeker sneller aan met de ge-update auto’s. Misschien een seconde of zoiets, wat te verwachten was voor een circuit als dit.”

De verwachting voor de zaterdag is 's ochtends regen en naarmate de dag vordert wordt het droog. Mogelijk is het met de kwalificatie droog. Verstappen denkt dat Red Bull daarin nog beter kan presteren. “De warmere condities op zondag moeten ons helpen en voor nu lijkt de kwalificatie droog”, zo legt de coureur uit. “Dus kunnen we morgen doorgaan met de verbeteringen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS