Formule 1

Max Verstappen zeer gemotiveerd voor VT3 en kwalificatie: " Zoveel als mogelijk..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 april 2017 11:38

MANAMA - Ondanks de tegenvaller van gisteren tijdens de tweede vrije training op het Bahrain International Circuit is Red Bull Racing-coureur Max Verstappen er op gebrand zaterdag alles uit de kast te halen. Door een aanvaring met de losgekomen T-wing van Valtteri Bottas liep de Nederlander flinke averij op met de RB13 en miste hij een groot deel van VT2.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Verstappen kon maar achttien rondes voltooien wat goed was voor de achtste tijd. Vandaag staan VT3 en de kwalificatie op het programma, Verstappen geeft aan er zin in te hebben.




"De hitte in Bahrein maakt dit mooie circuit nog uitdagender, ik ben er klaar voor", schreef hij op twitter. Het afstellen van de RB13 is al een lastige zaak vanwege de constante verandering van de omstandigheden op de baan. De trainingssessie wordt in de middag gehouden, de kwalificatie en de race in de avond.

De dalende temperatuur zorgt voor een uitdaging voor de engineers met betrekking tot de afstelling en de grip. De wind heeft vrij spel op het Bahrain International Circuit, waardoor woestijnzand de baan wordt opgeblazen. Hierdoor kunnen gladde stukken ontstaan.

De vrije training begint om 14.00 uur Nederlandse tijd, de kwalificatie om 17:00 uur. Op eerste paasdag gaan de lichten uit om 17.00 uur voor de Grand Prix van Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS