Formule 1

Max Verstappen wil meer grip in de Red Bull RB13: "Ik denk dat dit de sleutel is"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 juni 2017 10:16

In de aanloop naar de Grand Prix van Canada voor ronde zeven in het Formule 1 kampioenschap 2017 weet Red Bull dat zij op dit moment het derde team op de grid is. De veranderingen van de reglementen in dit seizoen zouden voordeliger moeten uitpakken voor het team uit Milton Keynes, maar de 'Bull's' komen nog wat tekort. Max Verstappen heeft dit seizoen één podiumfinish binnengesleept, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo heeft er eentje meer.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Maar Verstappen vindt dat als Red Bull tegen het einde van het jaar kan strijden om overwinningen, dat het toch nog een succesvol seizoen is. De Limburger heeft geaccepteerd dat zijn team niets meer kan doen dan proberen in te halen en het gat te verkleinen op hun directe rivalen Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari. "Als we het gat dichten", zei Verstappen tegen Crash.net op de vraag wat 2017 tot een goed jaar zou maken. "En als we vechten voor overwinningen op het einde van het seizoen. Op dit moment is dat niet het geval. We moeten focussen van race tot race of we de auto kunnen verbeteren. We hebben meer grip nodig. Als we meer grip hebben en de auto gedraagt zich een beetje anders dan pas ik me wel aan. Ik denk dat dit de sleutel is."

Red Bull Racing staat dit moment derde in de strijd bij de constructeurs om de wereldtitel Formule 1, Mercedes op de tweede positie, Ferrari gaat fier aan de leiding. Bij de coureurs staat Max Verstappen op de zesde plaats, teamgenoot Daniel Ricciardo een plaats hoger. De top drie bestaat uit respectievelijk Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS