Formule 1

Max Verstappen vs Daniel Riccardo: "Wordt fascinerend om te zien hoe Max..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 18 maart 2017 11:12 • Print artikel

De strijd tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo, twee van de meest populaire Formule 1-rijders, zal een van de leidende verhalen worden van het nieuwe wereldkampioenschap. Verstappen en Ricciardo zullen vechten om de belangrijkste rijder van Red Bull te zijn.

Max Verstappen Daniel Ricciardo

Verstappen wordt nog altijd vergeleken met Ayrton Senna, na zijn goede prestaties op het natte circuit van Brazilië afgelopen jaar. De 19-jarige Nederlander wordt algemeen gezien als een kampioen van de toekomst. “Er hangt een bijzondere sfeer rond hem die alleen maar groeit en groeit”, zei teambaas Christian Horner in Barcelona. “Hij is erg populair en een talent. Zijn potentieel is enorm en dat is zo spannend aan hem.”

Riccardo was in 2016 'the best of the rest' achter de Mercedes-rijders Rosberg en Hamilton. Dit seizoen heeft hij een grotere uitdaging. In Melbourne kan de Australiër rekenen op veel support van zijn landgenoten. Vorig seizoen was hij de enige, naast Lewis Hamilton en Nico Rosberg die pole-position pakte.

Verstappen en Ricciardo waren ook de enige naast de Mercedes-coureurs die een Grand Prix wonnen. In de races die ze als teamgenoten reden, klopte Ricciardo de Nederlander met 10-7 in top 4-finishes en 8-7 in podiumplekken. “Vorig jaar was er geen vijandigheid tussen hen. Wat voor ons fascinerend wordt, is om te zien hoe Max, zo jong als ie is, doorgaat met zich te ontwikkelen en te verbeteren”, zei Horner tegen inews.co.uk. “Kan Daniel met hem meegaan? Zit er nog meer in de tank? Het wordt interessant om de strijd tussen hen te zien dit jaar.”

Mis geen meter meer van de Formule 1 met Max Verstappen. Ziggo Sport zendt alle GP's uit. Kijk eens naar de mogelijkheden:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS