Formule 1

Max Verstappen vindt het jammer: "Met de upgrades van dit weekend had het leuk kunnen worden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 mei 2017 10:30 • Print artikel

Barcelona - Red Bull Racing coureur Max Verstappen geeft Kimi Raikkonen niet de schuld van het race incident tijdens de eerste ronde van de Spaanse Grand Prix op het Circuit van Barcelona de Catalunya. De beide coureurs kwamen met elkaar in aanraking na de eerste bocht doordat de Fin van Scuderia Ferrari een tikje kreeg op zijn achterwiel van Valtteri Bottas. Hierdoor raakte Raikkonen met zijn rode bolide de RB13 van Verstappen en was het gedaan voor beide heren.

Formule 1 2017 Max Verstappen


De ophanging van Verstappen was dusdanig kapot dat hij niet verder kon gaan in de race. Wel bereikte de Limburger nog de pitbox alwaar de winnaar van de Grand Prix van 2016 op hetzelfde circuit uitviel. "Een ongelukkige start van de race die uiteindelijk ook de finish was", zei Verstappen. Ik probeerde buitenom te gaan daar was meer dan genoeg ruimte. Als Bottas Raikkonen niet had geraakt zouden we allemaal genoeg ruimte hebben gehad om door die bocht te komen. Door het contact verloor Raikkonen de controle en klapte tegen mij aan. Het was niet zijn fout. Soms heb je geluk zoals vorig jaar, soms niet zoals dit jaar. Het was jammer om niet te kunnen deelnemen aan de race na het incident. Met de upgrades van dit weekend had het leuk kunnen worden en een goed resultaat".

Heb je ook zo'n zin om de Formule 1-auto's in het echt te zien racen? Ga dan naar de GP van BelgiŽ! Maar wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in snel tempo geboekt. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van SpaĖFrancorchamps!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS