Formule 1

Christian Horner geeft toe: "We liggen behoorlijk achter, maar we zijn meer gericht op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 mei 2017 13:01 • Print artikel

Dit weekend maakte Red Bull met Max Verstappen en Daniel Ricciardo een stap vooruit in Barcelona. Toch is er nog een gat te overbruggen naar de Formule 1-teams van Mercedes en Ferrari. Volgens teambaas Christian Horner heeft de update vier tienden van een seconde winst opgeleverd, maar is het nog niet voldoende om mee te doen om de zege, laat staan om aan de wereldtitel te denken.

Red Bull Racing Max Verstappen

“We denken op het moment niet aan kampioenschappen. We liggen een behoorlijk stuk achter”, aldus de Red Bull-teambaas tegen Sky Sport F1. “We zijn meer gericht op leren en het maximale uit elke Grand Prix halen.” Volgens de Brit heeft Red Bull de slag gemist met de nieuwe regels, ondanks dat het team verwacht had dat de aerodynamica in de regels in hun voordeel had moeten werken.

“Onder aan de streep hebben Ferrari en Mercedes beter werk gedaan in het interpreteren van de regels dan wij deden”, legde Horner uit. “En dan beland je in een positie waarin je moet gaan inhalen.” De volgende stap voor Red Bull is nu het wachten op de motorupdate van Renault, welke vertraagd is. “Het is duidelijk voor ons: hoe sneller, hoe beter”, vertelde de Brit. "Het lijkt dat Renault een pad gekozen heeft wat het ware potentieel toont, maar ik denk dat ze wat complicaties hebben voor wat betreft het benutten van het volledige potentieel uit de krachtbron. Hopelijk kunnen ze dat eerder vroeger dan later benutten”, besluit Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS