Formule 1

Max Verstappen top, maar één raadsel: "De oorzaak weten we nog niet, nog uitzoeken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 februari 2016 18:01

Max Verstappen heeft een indrukwekkende test afgeleverd. Op het Circuito de Barcelona - Catalunya werd de vierde en laatste dag van de Formule 1-wintertest verreden. Waar Max Verstappen ’s ochtends nog veel kon rijden en lange tijd de tweede tijd deelde met Kimi Raikkonen, werd hij ’s middags deels aan de kant gehouden door technische problemen. De Nederlander reed in de middag 32 ronden, waardoor zijn totaal op 110 kwam. Max eindigde hiermee op de vijfde plaats met een tijd van 1:25.393, die hij al in de ochtend neerzette.


“Aangezien onze focus tijdens deze test op lange runs ligt, hebben we weer een goede dag gehad”, vertelde Max na afloop tegenover Verstappen.nl. “Ik heb ook veel plezier gehad. De auto reageert op wat ik wil, dat is erg positief. De betrouwbaarheid is deze vier dagen geen probleem gebleken. Ik had een lekke band, maar we weten daar de oorzaak nog niet van, dus dat moeten we nog uitzoeken. Maar dat soort dingen gebeuren.” Je hebt geen race afstand meer gereden, zoals je oorspronkelijk van plan was. Had dat met de banden te maken? “Nou nee, op een gegeven moment hebben we gezegd: ‘het is een goede dag geweest, laten we ons gaan voorbereiden op volgende week.’ We hebben niet een race afstand kunnen doen, maar dat hebben we gisteren al wel gedaan. Ik hoef geen race afstand te rijden om te voelen hoe de auto gaat.”

“Terugkijkend op de vier dagen ben ik heel blij dat ik zoveel ronden heb kunnen rijden. Zo hebben we de auto leren kennen en ik voel me er nu comfortabel in. Voor het team zijn het vier heel goede dagen geweest. Het is nog te vroeg om te zeggen waar we precies staan, dat wordt de komende week misschien wat meer duidelijk.”

Max Verstappen toejuichen bij een van de GP's Formule 1? Kijk vrijblijvend naar de informatie. Let wel, de kaarten voor Spa-Francorchamps zijn snel uitverkocht!

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Spanje Barcelona

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Hockenheim Duitsland

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Monaco

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS