Formule 1

Max Verstappen racet door oud stadsgedeelte en langs kasteel: "Dat is mijn favoriete gedeelte"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juni 2017 08:16 • Print artikel

Na zijn pechvolle race in Canada blikt Max Verstappen alweer vooruit op de dingen, die komen gaan. De volgende meeting op de F1-kalender is de Grand Prix van Baku, die volgende week zal plaatsvinden: "Baku is naar mijn mening een vrij speciaal stratencircuit. Het is echt uniek dat je tamelijk wijde secties hebt, maar daarbuiten ook een van de smalste stukken op de kalender. Sector twee is zelfs smaller dan sommige delen in Monaco, dat altijd al bekend heeft gestaan als een smalle en uitdagende baan."

Red Bull Racing F1 Daniel Ricciardo en Max Verstappen

“Een leuk en lastig gedeelte is wanneer je het oude stadsgedeelte in rijdt en langs het kasteel komt. Dat is mijn favoriete gedeelte van de baan. Ook voor de toeschouwers is het daar geweldig om te kijken. Het rechte stuk is snel en lijkt heel lang door te gaan. Het geeft je dan ook de kans om even te ontspannen.”

“Doordat we in een heel mooi en nieuw hotel verblijven dat zich direct langs de paddock bevindt, heb ik vorig jaar niet echt de mogelijkheid gehad om erop uit te gaan en wat rond te kijken. De oude stad is leuk om doorheen te rijden, dus ik denk dat ik maar eens moet proberen om daar een avond naartoe te gaan en te kijken wat er allemaal is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS