Formule 1

Max Verstappen in ongewisse over updates RB13 voor GP Baku: "Daar heb ik nog niets van vernomen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2017 10:11

MONTREAL - Max Verstappen krijgt dit weekeinde weer flink wat updates op zijn RB13. De negentienjarige coureur van Red Bull Racing hoopt dat daarmee de achterstand op Mercedes en Ferrari wat verder wordt ingelopen. Eerder kregen de auto's van de Oostenrijkse renstal voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje al een grote update. Daarmee werd een flink deel van de achterstand op Mercedes en Ferrari afgeschaafd.

Max Verstappen Grand Prix Spanje Red Bull Racing


"We missen nog steeds wat snelheid op de rechte stukken, maar daar hebben we al het hele seizoen mee te kampen en dat kunnen we zelf niet beïnvloeden", zegt Verstappen tegenover Verstappen.nl. "Ook al is Montreal niet ons sterkste circuit, ik ga gewoon mijn best doen en probeer er het beste uit te halen. We moeten alert zijn en de kansen pakken die we krijgen. Hopelijk gebeurt er voor ons nog iets, je weet maar nooit."

Op de vraag of de lang verwachte update van motorleverancier Renault in Baku gaat komen, antwoordt de Red Bull Racing-coureur: “Daar heb ik nog niets van vernomen. Ik weet niet of er in Baku een update komt. We zullen het zien.”

De vele updates die vanaf Spanje op de RB13 zijn geïnstalleerd, hebben volgens Verstappen wel voor een verbetering gezorgd: “De nieuwe onderdelen die op de auto zitten, zorgen voor meer stabiliteit. Misschien zijn er wat verkeerde berekeningen gemaakt voor de RB13 en dat de balans door de nieuwe onderdelen beter is geworden. De veranderingen die we nu aan de auto doorvoeren, hebben het gewenste effect, net als vorig jaar. Het gaat steeds beter, dus dat is positief te noemen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS