Formule 1

Max Verstappen positief over nieuwe STR11: "De eerste dingen die ik heb gezien zijn.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 januari 2016 19:50

Max Verstappen is na de break tijdens de feestdagen weer aan het werk gegaan. Hij is bezig aan een intens trainingsprogramma om zo fit aan de start van het seizoen te staan. Ook in Faenza in Italië wordt er hard gewerkt, maar dan aan de nieuwe Toro Rosso STR11. Er worden in de fabriek zelfs verschillende shifts gedraaid omdat men bij de renstal van Franz Tost veel werk heeft met de nieuwe 2015 Ferrari krachtbron en het chassis.


In de Scuderia Toro Rosso-fabriek in het Italiaanse Faenza wordt met man en macht aan de STR11, de 2016-auto, gewerkt. “Het ziet er allemaal goed uit", vertelde Max tegenover Verstappen.nl. "Natuurlijk is het altijd de doelstelling om de auto te verbeteren, maar de eerste dingen die ik ervan heb gezien, zijn positief. De STR10 was al heel goed in de snelle bochten, dus ik ben benieuwd.”

“De Ferrari-motor waarmee we gaan rijden, is natuurlijk de grootste stap. Daar verwacht ik het meeste van. Een grote verbetering op motorgebied maakt alles al makkelijker. Ik verwacht dat we alleen al daardoor bijna een seconde per ronde kunnen winnen. Dat is heel veel.” Een grotere stap dan dat de directe concurrenten van Toro Rosso kunnen maken? “Dat denk ik wel”, besluit Max.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS