Formule 1

MAX VERSTAPPEN PAKT GEWELDIGE EERSTE ZEGE IN SPANJE +UITSLAG

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 15 mei 2016 13:47

Max Verstappen heeft in zijn eerste race voor Red Bull Racing meteen zijn eerste zege gepakt. De Nederlander weerde meer dan dertig ronde Kimi Raikkonen af. Sensationeel! Sebastian Vettel werd derde.



Bij de start ging het al meteen helemaal mis bij Mercedes. Lewis Hamilton wilde Nico Rosberg inhalen, maar raakte de controle over de auto volledig kwijt en knalde tegen zijn Duitse teamgenoot aan. Het was einde race voor beide Mercedes rijder.

Dit was goed nieuws voor Ricciardo en Max Verstappen. De twee Red Bull coureurs lagen eerste en tweede. Carlos Sainz lag derde, maar nadat de safety car naar binnen ging maakten Vettel en Raikkonen snel gehakt van hem. De twee Ferrari's maakten jacht op Ricciardo en Verstappen en kwamen met kleine stapjes dichterbij.

Al snel in de race werd het duidelijk dat er twee verschillende strategieën worden gespeeld door Red Bull en Ferrari. Sebastian Vettel schakelde als eerste over op een drie stop strategie. Daardoor haalde hij Daniel Ricciardo in. Max Verstappen en Kimi Raikkonen bleven echter op de twee stopper. Dat bleek de winnende strategie. Vettel en Ricciardo kwamen echter niet dichterbij aan de Nederlander en de Fin.

Verstappen en Raikkonen maakten er een geweldig gevecht van, dertig zenuwslopende ronden lang. De Ferrari rijder maakte het Max verschrikkelijk lastig, maar Max was zo koel en wist Kimi van zich af te slaan. Bij Vettel en Ricciardo was het gevecht nog heviger, maar door een lekke band bij Ricciardo was de derde plek voor Vettel veilig.

Op deze manier heeft Nederland zijn eerste Grand Prix winnaar. Echt ongelofelijk veel felicitaties aan Max Verstappen, wat een geweldige prestatie.




Max Verstappen aanmoedigen bij de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! Informatie Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS