Formule 1

Max Verstappen heeft de focus duidelijk: "Meteen de leiding pakken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 februari 2017 11:17 • Print artikel

Max Verstappen (Op wie wedden we?) staat te popelen. Op 27 februari start het pre-season testen op het Circuit de Catalunya, Barcelona. Deze duurt tot 2 maart, de tweede sessie start vijf dagen later. Het is pas dan dat Max Verstappen voor het eerst met de RB13 Formule 1-meters gaat maken in 2017. Bij de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes heeft de jonge Nederlander al een voorproefje gehad in de simulator.

Formule 1 2017 Max Verstappen

"Het testen is erg nuttig. De simulator bij Red Bull is erg professioneel. Het enige wat we missen zijn de G-krachten, dat is erg moeilijk na te bootsen, al het andere is er. Het is erg belangrijk voor het team," zegt Verstappen op de officiŽle Red Bull Racing website. "Je hebt niet erg veel dagen voor de eerste race om jezelf comfortabel te voelen in de auto, dat de stoel goed is, pedalen en het stuur. En dat je geen kramp in je lijf krijgt. Vanuit daar is het voor het team belangrijk een goede afstelling van de auto te hebben voor de eerste race, om een goede balans te hebben.

Het is voor Verstappen zijn eerste volle pre-season test programma bij het team. Op de vraag of hij ernaar uitkijkt om meer tijd te hebben om aan de auto te wennen dan in Spanje met de nieuwe auto antwoordt de Nederlander: "Het is zeker een betere voorbereiding, zoals ik eerder zei met het stuur, pedalen en de stoel, je hebt een beetje meer tijd om eraan te werken. Het is duidelijk een meer optimale voorbereiding voor mij. Het is een nieuwe auto met drastische veranderingen. Ik denk dat het belangrijk is om een pre-season test te doen."

Op 26 maart gaat de eerste Grand Prix van het F1 seizoen van start in AustraliŽ, op het circuit van Melbourne. Verwacht de jongste Grand Prix-winnaar ooit nog een verandering in de volgorde of uitdaging met het ingaan van de eerste bocht? "Hopelijk zijn wij het snelste in de eerste bocht en hebben we vanaf daar de leiding. Op het moment denk ik er niet veel aan. Ik focus eerst op het testen. We zien wel waar we in de volgorde staan als we in AustraliŽ zijn," aldus Verstappen.

Ziggo Zakelijk Direct Advies: Ziggo Zakelijk nu 3 maanden op proef; vraag vrijblijvend advies!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS