Formule 1

Max Verstappen gaat in discussie met Charlie Whiting: "Maar als je een straf uitdeelt.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2016 15:35

SAO PAULO - Max Verstappen is het steeds niet eens met de beslissing van wedstrijdleider Charlie Whiting om hem te bestraffen voor het verlaten van de baan tijdens de Formule 1 GP van Mexico. Terwijl Max Verstappen een penalty kreeg, werd Lewis Hamilton voor hetzelfde vergrijp niet bestraft.



"Ik heb een boete gekregen, maar als je een straf uitdeelt, geef die dan aan beide coureurs die hetzelfde vergrijp begaan. Of geef geen straffen. Maar ik denk dat er voor de toekomst een regel moeten ingevoerd dat als je de baan verlaat sowieso moet worden bestraft in plaats van dat de stewards achteraf beslissen wie wel en wie niet een straf moet krijgen."

Hamilton steunde de uitleg van Whiting om hem niet te bestraffen, maar kon zich ook vinden in de opvatting van Verstappen voor duidelijke regels over de run-off-gebieden. "De stewards hebben een zeer moeilijke taak, want elk scenario is anders", zei Hamilton. "Zo kwam de Safety Car onmiddellijk na mijn incident. Het is niet eenvoudig om dezelfde regels te laten gelden voor elk voorval."

"Ik ben het eens met Max dat we moeten werken met Charlie, zoals we het hele jaar al hebben gedaan, om te proberen om het voor de stewards gemakkelijker te maken om beslissingen te nemen."

In beeld; vergelijk het afsnijden van de baan met Max Verstappen en Lewis Hamilton

De laatste dag voor de trekking van Staatsloterij: Wees er nog snel bij, tot 18.00uur! Kijk HIER voor meer info!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS