Formule 1

Max Verstappen en Oranje-fans belangrijk: Nederlandse F1 GP op Assen? Prijskaartje 20 miljoen Euro

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 juni 2017 20:01 • Print artikel

Nu Bernie Ecclestone weg is als opperhoofd bij de Formule 1 en Liberty Media het roer heeft overgenomen zijn er al veel veranderingen merkbaar. Een van deze veranderingen is de uitbreiding van de Grand Prix kalender. Steden als Londen, New York, Las Vegas worden genoemd als gastheer voor een race in de koningsklasse van de autosport. In dat rijtje mogen we misschien binnenkort ook Assen scharen, als het aan TT Circuit Assen voorzitter, Arjan Bos ligt. Echter het prijskaartje zal waarschijnlijk rond de 20 miljoen Euro bedragen zei Bos in een gesprek met BNR Nieuwsradio. Chase Carey van Liberty Media zei afgelopen weekend al dat Max Verstappen en de Nederlandse fans belangrijk waren voor de nieuwe eigenaars van de Formule 1.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Eerder dit jaar meldden we al dat Circuit Zandvoort een onderzoek wil laten uitvoeren naar de haalbaarheid van een Grand Prix bid, nu gaat ook het Drentse TT Circuit Assen ervoor. De opkomst van talenten als Max Verstappen en Stoffel Vandoorne zorgen voor de populariteit van de autosport in de Lage landen. Waarom wil Assen de Formule 1 naar Nederland halen? "Max Verstappen is een fenomeen! We vinden dat allemaal als je van snelle sporten houd. Vinden wij ook in Assen", zei Bos in gesprek met BNR Nieuwsradio in de aanloop naar de TT van Assen. “We gokken dat de fee zo’n twintig miljoen euro bedraagt. Dat is wat er in Europa ongeveer betaald wordt. Soms ietsje minder maar dat zijn dan historische circuits. Dat geld is nodig om de rechten te krijgen zodat je dit feestje mag organiseren. Wij kunnen het organiseren, wij zijn een facilitair bedrijf maar er moet iemand opstaan die zegt: "wij gaan het met een paar investeerders mogelijk maken." Ik verwacht wel dat deze stroming op gang gaat komen. En het gaat dan om landelijke en internationale investeerders. Er zijn al wat mensen die gevraagd hebben of het feestje te organiseren is. Dat zijn vooral zakenmensen uit het midden en zuiden van het land, maar heel concreet is het nog niet.”

Of de kans groot is dat er ooit weer een Grand Prix georganiseerd wordt hangt af van een aantal zaken. “De Formule 1 moet draagvlak hebben in de maatschappij. Wij zijn een privaat circuit, een stichting, dus wij betalen het zelf. De kosten moeten we zelf ophoesten en terugverdienen. Dat is heel gezond, zo leun je niet op anderen. Ik zeg: laat het bedrijfsleven dit oppakken. Als de overheid dan een stukje wil financieren, prima. Maar om het meteen bij de overheid neer te leggen, daar ben ik geen voorstander van. Veel mensen zouden het heel gaaf vinden als het gaat gebeuren, maar de eerste initiatieven moeten uit de samenleving komen.”

"We willen het naar Nederland halen, maar Zandvoort is wat mij betreft nummer 1. Ik heb ook heel veel respect hoe ze daar momenteel het ondernemerschap tonen met Prins Bernhard en zijn compagnon. Ze doen het goed, maar het moet wel mogelijk zijn. Als het daar niet lukt. Wij zijn een circuit met ambities....", aldus Bos, die zich nu opmaakt voor het jaarlijkse spektakel van de TT van Assen.

Of we de Formule 1 Grand Prix ooit weer in Nederland zullen zien is de vraag. Hopelijk kunnen ze het realiseren op Zandvoort dan wel op Assen. Tot die tijd moeten de fans naar Spa-Francorchamps of andere GP's.

Start F1 GP Spa Francorchamps


Heb je ook zo'n zin om de auto's in het echt te zien. Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in snel tempo geboekt. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS