Formule 1

Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben een groot voordeel als rijders-duo: "Gelijkwaardige aanpak"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 december 2017 20:43 • Print artikel

Als in seizoen 2018 van de Formule 1 bij de renstal van Red Bull Racing uit Milton Keynes, de beide coureurs daadwerkelijk om de titel gaan strijden, rekent men erop dat het er hard aan toe zal gaan. De ontwerper van de bolides, Adrian Newey denkt dat het rijderskoppel Daniel Ricciardo en Max Verstappen een voordeel heeft in vergelijk met bijvoorbeeld Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Beide coureurs willen een gelijkwaardige auto," zei Newey tegen Sky Sports. "Wij hebben dus niet het conflict, om een auto met verschillende aanpassingen te moeten ontwerpen."

Ook als men de statistieken bekijkt tussen de Australiër en de Nederlander, dan is deze met het oog op racedeelnames redelijk gelijk. De 'Aussie' heeft het dubbele aantal races op zijn conto ten opzichte van de Limburger. In overwinningen staat het vijf om drie in het voordeel van de ervaren Ricciardo. Ook heeft de man van de 'Shoeby' meer podiumplaatsen op zijn naam staan. Daarentegen is Verstappen in doorsnee vaker vooraan als het gaat om de startpositie.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS