Formule 1

Max Verstappen bijt van zich af: "Vettel moet terug naar school om fatsoenlijke taal te leren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2016 22:47

MEXICO CITY - Max Verstappen was zich na afloop van de Grand Prix van Mexico van geen kwaad bewust. Verstappen voelde zich tijdens de race geen enkel moment genoodzaakt om zijn plek aan Sebastian Vettel af te staan nadat hij zich had verremd en daarna door het gras schoot. Toen de media hem vroegen naar zijn visie op het voorval, was hij heel duidelijk.



"Mijn actie was behoorlijk goed te vergelijken met die van Lewis (Hamilton, red.) in de eerste ronde in de eerste bocht", zei Verstappen. En ik haalde niet eens voordeel uit mijn actie. Ik vind het [zijn tijdstraf van vijf seconden] belachelijk. Zij [Verstappens team Red Bull] dachten dat ik de plek aan hem moest afstaan, maar dat werd nooit bevestigd. Ik was gewoon bezig mijn best te doen. Als ze Lewis geen straf geven, geef mij dan ook geen straf na de race."

Gevraagd naar zijn mening over de scheldkanonnade die Vettel over de boordradio ten beste gaf toen Verstappen weigerde aan de kant te gaan, was Verstappen opnieuw duidelijk. "Ik denk dat hij terug naar school moet om wat fatsoenlijke taal te leren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS