Formule 1

Max Verstappen als weerman over de GP van Australië: "Zou zelfs kunnen regenen, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2017 09:04 • Print artikel

Max Verstappen was dit weekend Hornbach Amsterdam alvorens hij afreist naar Australië, waar volgend weekend de eerste Grand Prix Formule 1 wordt verreden. Naast de talloze handtekeningen die Max Verstappen uitdeelde, had hij voor de neus van de in grote getale toegestroomde fans nog een interview met Jack Plooij. “Het is heel leuk om zoveel fans te zien en dat ze allemaal zijn gekomen. Het is erg mooi om te zien dat het in Nederland zo enorm leeft."

Max Verstappen

Ferrari en Mercedes kwamen bij de testdagen in Barcelona sterk voor de dag. Red Bull kende wat tegenslag, maar Verstappen en Ricciardo waren toch goed onderweg, maar de jonge Nederlander waagt zich nog niet aan een voorspelling. “Het is altijd moeilijk om te zeggen wie nu de snelste auto heeft, maar je ziet wel duidelijk dat Ferrari sterker is dan vorig jaar. Mercedes zal er altijd wel bij zitten. Ik denk dat ze altijd wat meer verstoppertje spelen. Ook de afgelopen jaren was dat zo. Voor ons kan ik het moeilijk zeggen. Ik denk persoonlijk dat we nog niet het beste team zijn, maar het blijft even afwachten. Na de kwalificatie in Australië zullen we zien hoe het is op pure snelheid. We gaan in ieder geval niet naar Melbourne met het idee dat we er pole position kunnen halen. Op dit moment denk ik dat Ferrari en Mercedes ervoor zullen staan, maar hopelijk zullen we net als vorig jaar wel beter in het ritme komen. We kunnen het beter doen dan vorig jaar, al moeten we nog hard aan de slag om dat voor elkaar te krijgen. Ik zal in ieder geval mijn best doen en dan zullen we zien waar we staan.”

Ook blikt Max vooruit over de reglementswijzigingen. Wat is het verschil met de Red bull van 2016?: “Er zit enorm veel verschil tussen de auto van vorig jaar en dit jaar. Hij ziet er ten eerste een stuk agressiever uit. Als je ze beiden naast elkaar zet is die van vorig jaar toch een speelgoedautootje. Met de bredere banden heb je wat minder ruimte. In bepaalde bochten moet je een iets andere lijn nemen, anders raak je de binnenkant van de curbstone. Je moet je wat aanpassen, maar je hebt meer grip wat een stuk fijner is om mee te rijden.”

Op naar Melbourne! Verstappen kan niet wachten. “Dit is waar je het voor doet. We hebben getest en op een gegeven moment vind je dat wel genoeg en wil je racen. Ik denk dat het ook een beetje de spanning is van de eerste race. Je weet niet precies waar je staat. Dat maakt de hele week nog wat mooier. Het weer is altijd redelijk goed in Melbourne, al zag ik dat het tien graden kouder wordt als wij daar komen. Het zou zelfs kunnen regenen, maar dat vind ik wel prima."

Mis geen meter meer van de Formule 1 met Max Verstappen. Ziggo Sport zendt alle GP's uit. Kijk eens naar de mogelijkheden:

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS