Formule 1

Massa keert terug bij Williams, de weg is vrij voor Bottas!

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 januari 2017 15:15 • Print artikel

Williams Martini Racing bevestigt dat Felipe Massa akkoord is met een eenjarig contract en zo terugkeert bij het Formule 1 team. Hiermee vervangt hij Valtteri Bottas voor het Formule 1 seizoen 2017 die verhuist naar het team van Mercedes AMG Petronas Formula.

Formule 1 Felipe Massa


Massa begint hiermee zijn vierde seizoen op rij voor het Williams team, teamgenoot Lance Stroll maakt zijn debuut in de F1 aankomend seizoen. De Braziliaan kwam binnen bij het team uit Grove in 2015, in zijn eerste en tweede seizoen werd Williams derde in het het constructeurs kampioenschap. "Over de bekendmaking zegt Massa: "Ik ben erg blij dat ik de kans heb op een terugkeer bij Williams. Het was altijd mijn intentie ergens te racen in 2017, maar het team van Williams heb ik in mijn hart gesloten. Ik heb veel respect voor alles wat Williams probeert te bereiken. Bottas heeft ook een grote kans en ik wens hem het beste bij Mercedes.

"Ik ben erg verrukt met het feit dat Massa akkoord is gegaan om uit zijn pensionado status te komen en deel te maken van onze strijd in 2017. Bottas heeft een unieke kans om zich op te werken naar kampioen, we hebben hard gewerkt aan een overeenkomst met Mercedes zodat we deze kans aan Bottas kunnen geven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS