Formule 1

Felipe Massa krijgt bod van Williams: €6 miljoen om in 2017 te racen, weg vrij voor Bottas

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 december 2016 06:27 • Print artikel

Felipe Massa heeft een bod heeft gekregen van €6 miljoen van Williams Martini Racing om Valtteri Bottas te vervangen. Dat claimt Grande Premio uit Brazilië. Massa die met het verstrijken van het Formule 1 seizoen 2016 heeft besloten om met pensioen te gaan, zou zo eventueel terugkeren in de F1 en zo zou Bottas mogelijk op zijn beurt als de vervanger voor Nico Rosberg doorschuiven naar het Mercedes AMG Petronas Formula One team.

F1 Felipe Massa Williams

Williams wil een ervaren coureur in het team voor 2017 naast debutant Lance Stroll. Teambaas Claire Williams noemde Massa het type coureur dat het team nodig had indien Bottas vertrekt. Sponsor Martini van het Britse team had al duidelijk gemaakt dat het marketing technisch met twee coureurs onder de leeftijd van 25 het een verkeerd beeld afgeeft.

Massa is afgelopen vrijdag vertrokken voor een kerstvakantie. Hij ondersteunde dit met een foto op Twitter waarop hij samen met zijn gezin prijkte.

Mercedes heeft gesteld dat het team niet eerder dan 3 januari 2017 naar buiten komt met een aankondiging over de line-up van 2017.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS