Formule 1

Manor is niet meer, het doek is gevallen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 januari 2017 17:01

Manor Formula One, is niet meer. Het Britse team moet de deuren sluiten na een onverhoopte jacht op een nieuwe investeerder. Het moederbedrijf van Manor, Just Racing Services, werd eerder deze maand al onder curatele gesteld. het team heeft officieel tot 31 januari om een koper te vinden. Ondanks gesprekken met verschillende partijen kwam FRP advisory vandaag met een verklaring naar buiten waarin vermeld wordt dat het F1 team gesloten is. Manor Grand Prix Racing Ltd, wat de rechten heeft over de deelname van het Sauber team in de F1, is niet onder curatele.

Formule 1 Manor F1


"Tijdens de afgelopen maanden heeft het management team hard gewerkt om een nieuwe investering in het team mogelijk te maken, zodat een toekomst voor de lange termijn zeker kon worden gesteld. Helaas hebben we dit niet in de voor ons beschikbare tijd kunnen waarmaken. Hierdoor moesten we JRSL onder curatele stellen. Dit is gedaan om de belangen van de onderliggende firma's te beschermen en door te kunnen zoeken naar een koper,"staat in de verklaring.

"Met spijt is sinds de benoeming van curatoren geen investering verzekerd, in de korte tijd die beschikbaar was om verder te gaan met de 'Group' in de huidige vorm. Zonder de benodige operationele en financiële structuur om het bedrijf te laten draaien, deed de gezamenlijke curatoren besluiten om JRLS te sluiten. Helaas hebben we vandaag al het personeel naar huis moeten sturen. Alle 212 personeelsleden krijgen hun salaris op 31 januari. Op een klein aantal na verwacht het management dat al het personeel niet meer nodig is."


De laatste incarnatie van het team , Marussia, ging ook onder curatele. Eind 2014 ging het team ten onder met een schuld van €40 miljoen. Marussia moest de laatste drie races van het seizoen zelfs overslaan. In 2015 keerde het team terug onder de naam Manor.

Het team van Sauber F1 scoorde twee punten waardoor het boven Manor kwam in het constructeurskampioenschap na de Grand Prix van Brazilië 2016. Dit betekende een verlies van vele miljoenen, deze financiële klap zou wel eens de nekslag voor Manor kunnen zijn geweest.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS