Formule 1

Donkere wolken boven Manor voor 2017: "Als Sauber ons niet had ingehaald.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 januari 2017 15:28

Voor de tweede keer in drie jaar is Manor Racing Formule 1 team in financieel zwaar weer terecht gekomen. Het moederbedrijf Just Racing Services Ltd is recentelijk onder curatele gesteld. Hierdoor staat Manor op het randje van faillissement.

F1 Manor Racing 2016

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in november 2016, wist Manor's financierder Stephen Fitzpatrick te melden dat er gesprekken waren over een mogelijke overname door de Amerikaans-Mexicaanse zakenman Tavo Hellmund. Helaas liep dit op niets uit. Sky News meldt vandaag dat Manor alsnog faillissement gaat aanvragen, wat 200 banen gaat kosten.

Het is nog niet uitgesloten dat Manor geen deel zou nemen aan het Formule 1 seizoen 2017. Toezichthouder Geoff Rowley blijft positief: "We bekijken nu de mogelijkheden. Het seizoen 2017 begint op 26 maart in Melbourne en de deelname van het team aan deze race zal afhangen
van het administratieve proces en onderhandelingen met geďnteresseerde partijen, maar deze mogelijkheden zijn beperkt."

De problemen werden groter toen Sauber F1, Manor voorbij ging in het constructeursklassement. In de F1 worden door Bernie Ecclestone onder andere de inkomsten uit televisierechten verdeeld. Dit houdt in dat de top tien in bij de constructeurs inkomsten daaruit ontvangt. Manor met een elfde positie liep zo de broodnodige miljoenen mis.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS