Formule 1

Manor F1 blijft hoop houden! Is Jangoya Ayam Company de redding?: "Team is nu goedkoper"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 februari 2017 15:25

Het geplaagde Manor Racing, blijft hopen op redding in 2017. Zoals het er nu uitziet verschijnen er tien teams op de grid in het Formule 1 seizoen 2017. Recentelijk verklaarde de curator van Manor dat het team zonder geld zit en de deuren moest sluiten. Luis Vasconcelos een correspondent bij de Finse krant Turun Sanomat, zegt dat er nog hoop is.

Formule 1 2017 Manor Racing

Dit komt doordat een groep uit Indonesië nog steeds interesse heeft. Het bod wat de Amerikaanse Zakenman Tavo Hellmund deed op het team gaat niet door. Vasconcelos zegt dat het huidige overleg wordt geleid door Ricardo Gelael. Het bedrijf van Gelael, Jangoya Ayam Company, is de Indonesische tak van de fastfoodgigant KFC. Deze groep wil investeren in Manor of heeft daar interesse in. Al in 2016 was er een GP2 team met KFC livery gesponsord door Gelael, daar zat zijn zoon , Sean achter het stuur.

Turun Sanomat schrijft nu dat Gelael's overname niet doorging, daar men zich zorgen maakte over verborgen schulden bij het team. "Ook als is de fabriek gesloten, hoeft dit niet te betekenen dat Gelael het team niet koopt," zegt Vasconcelos. "In feite heeft hij nu de kans het om het team goedkoper te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS