Formule 1

Magnussen ziet niets in de plannen van de FIA voor 2018: "Onmogelijk en ik weet zeker dat het gevaarlijker is..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 april 2017 15:58

De Deense coureur Kevin Magnussen is tegen het plan van de FIA om het cockpit bescherming 'shield' te introduceren. Het systeem zou in plaats van de 'halo' moeten komen ter bescherming van rondvliegende brokstukken tijdens een ongeluk. De Haas F1 coureur waarschuwt dat het gevaarlijker is met 'shield' dan zonder, vooral tijdens races in natte weersomstandigheden.

Formule 1 2017 Kevin Magnussen


Het besturend orgaan van de FIA kondigde aan dat het nu de focus legt op het transparante schild in plaats van het halo cockpit protection system. Shield is een doorzichtig scherm wat al vrij laag op de neus wordt aangebracht, ziet er beter uit en hindert niet het zicht van de coureurs, iets wat wel het geval was bij de halo. Het nieuwe systeem zal nog worden getest tijdens het seizoen 2017 voordat het in 2018 geïmplementeerd zal worden.

"We hebben wat plaatjes gezien", zie Magnussen tegen journalisten voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland aanstaande zondag. "Ik ben er op tegen. Ik denk niet dat het iets is wat we nodig hebben. Het maakt het moeilijk, zeker in natte omstandigheden met het scherm. Zelfs zonder scherm, is het lastig iets te zien. Ik weet zeker dat het onmogelijk is en gevaarlijker". De voormalig Renault Sport en McLaren coureur heeft liever helemaal geen systeem.

De FIA strategy Group heeft nu besloten zich te focussen op het 'shield' systeem en de regelveranderingen in 2018, waaronder het verbannen van de Haaienvinnen en T-wings.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS