Formule 1

Liberty prefereert Silverstone boven andere locatie voor Britse GP, maar kijkt ook verder: "Eerlijk behandeld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 juli 2017 16:06

Nu het lijkt alsof de Grand Prix van Groot-Brittannië afscheid gaat nemen van het Silverstone Circuit zal er een andere locatie gevonden moeten worden voor de Britse race. Formule 1 CEO Chase Carey geeft nu aan dat de sport meerdere opties heeft om de Grand Prix elders te organiseren, mocht er in de toekomst geen overeenkomst tot stand komen met het illustere circuit ('The home of British motor racing') voor de komende jaren.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Afgelopen week heeft de BRDC een clausule geactiveerd in haar contract met de Formula One Group, waarmee het zichzelf ontslaat van de verplichtingen van de organisatie van de Britse Grand Prix na 2019. Voordat de beslissing van de club genomen werd om zich terug te trekken uit het contract, heeft Liberty Media aangeboden om de race zelfs kosteloos zelf te organiseren voor een periode van vijf jaar. Dit in ruil voor gebruik van de faciliteiten van Silverstone de drie weken rondom het evenement. Het aanbod werd niet aangenomen door de BRDC en men activeerde tevens de clausule. De BRDC hoopt hiermee opnieuw te beginnen aan de organisatie van de Britse F1-race en zo een nieuwe overeenkomst te treffen voor de komende drie jaar.

Tegenover de The Times gaf Carey toe dat hij verrast was door de BRDC perikelen omtrent de Britse GP. "Ik snap de weg niet die de Britten volgen met hun economie", zei Chase. "Zeker niet als ik kijk naar onze zaken op andere plaatsen. De mensen die een goede race organiseren in Engeland schijnen een ander financieel plaatje te hebben dan ze naar buiten afschilderen. Ik heb geen zicht op hoe ze rekenen, ik heb ook geen inzicht in hun kostenplaatje. Ik weet wel dat wij hen niet oneerlijk behandelen. We behandelen ze op gelijk niveau als alle anderen. We schatten Silverstone op waarde en hebben drie jaar om een overeenkomst te bereiken".

De Amerikaanse CEO wil graag vasthouden aan het feit dat de Britse GP op Silverstone verreden dient te worden. Hij benadrukt echter ook dat er naar andere locaties gekeken wordt. "Onze voorkeur gaat uit naar Silverstone", geeft Chase aan. "Maar de Britse Grand Prix hoeft niet perse daar georganiseerd te worden. We hebben blijk van interesse ontvangen van andere plaatsen in het United Kingdom, maar ik ga niet proberen de partijen tegen elkaar uit te spelen".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS