Formule 1

Gaat het dan toch gebeuren, een Formule 1-stratenrace in het hartje van Londen?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juli 2017 15:23 • Print artikel

LONDEN - Een Formule 1-race in Londen zou een stap dichterbij kunnen zijn gekomen nu een nieuwe organisatie heeft laten blijken dat het in gesprek is om de Britse Grand Prix rond het Olympisch Park te laten plaatsvinden. De eigenaren van het circuit van Silverstone, de huidige locatie van de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ, hebben eerder in de week aangekondigd dat zij de clausule in hun contract hebben gelicht om hun overeenkomst te annuleren de wedstrijd te organiseren.

Formule 1 Londen


Volgens de huidige stand van zaken zal er na 2019 geen race in Groot-BrittanniŽ worden gehouden, maar Londen komt nu als een potentiŽle optie tevoorschijn. Het Formule 1-evenement dat woensdag op Trafalgar Square in de stad werd gehouden in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ van zondag was enorm populair. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, zei dat hij ervoor open stond om de Britse Grand Prix naar de hoofdstad te brengen.

Nu is een particulier bedrijf, Londen GP, ​​van plan om de race rond het Queen Elizabeth Olympic Park in Stratford te hosten - hoewel er momenteel geen specifieke details zijn. "De oprichters van de Londense GP hebben al meer dan twaalf maanden plannen ontwikkeld om een ​​Formule 1-race op het Queen Elizabeth Olympic Park te houden", aldus een verklaring van de organisatie. "Het park heeft alle ondersteunende transportinfrastructuur die nodig is om een ​​groot sportevenement als Formule 1 te kunnen houden."

"Recente coverage in de media benadrukt de grote belangstelling die een dergelijke gebeurtenis Londen zou opleveren. De laatste uitspraken van de burgemeester van Londen die een dergelijke evenement ondersteunt, zijn zeer goed nieuws voor alle Formule 1-fans en dit project."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS