Formule 1

Liberty Media bevestigt overname Formule 1: Bernie Ecclestone krijgt erebaantje

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 24 januari 2017 01:02

Liberty Media Corporation en Delta Topco, het moederbedrijf van de Formule 1 maken vandaag bekend dat Liberty Media de aankoop van de F1 bevestigd. Recentelijk deed Liberty Media al een aankondiging over de aankoop van de F1, het iconische motorsport bedrijf, van een consortium van verkopers.

Formule 1 2017


De Formule 1 heeft Chase Carey benoemd als CEO (Chief Executive Officer .red) van de F1, naast zijn huidige rol als voorzitter. Bernie Ecclestone, die de F1 waardevol gediend heeft gedurende vele jaren, is benoemd tot erevoorzitter. Hij blijft beschikbaar als adviseur voor het bestuur van de F1.

Greg Maffei, president en CEO van de Liberty Media Corporation geeft het volgende commentaar. "Wij zijn verheugd met de afronding van de aankoop van de F1 en dat Chase de leiding neemt in deze zaak als CEO.
Er is een enorme kans om de sport te laten groeien. We hebben er alle vertrouwen in dat Chase, met zijn mogelijkheden en ervaring de juiste persoon is om dit te bereiken. Ik wil Bernie Ecclestone bedanken. Hij wordt erevoorzitter voor zijn overweldigende succes in de opbouw van deze opmerkelijke globale sport."

Formule 1 Berne Ecclestone


Chase Carey, voorzitter en CEO van de F1 zegt: "Ik ben erg opgewonden om de toegevoegde rol van CEO op me te nemen. De F1 heeft groot potentieel met meerdere onaangeboorde mogelijkheden. Ik heb met plezier geluisterd naar de fans, teams, FIA, promotors en sponsors naar hun ideeën en hoop voor de sport. We zullen met al deze partners werken om de raceervaring te verbeteren en een nieuwe dimensie aan de sport toevoegen. We kijken ernaar uit deze plannen te delen in de loop der tijd."

"Ik wil Bernie Ecclestone bedanken en erkennen voor zijn leiderschap de afgelopen decennia. De sport is vandaag zoals het is dankzij hem en zijn getalenteerde team van bestuurders die hij leidde. Hij zal altijd een deel zijn van de F1 familie. Ecclestones rol als erevoorzitter heeft voordeel van zijn enorme bijdrage aan de sport en ik ben dankbaar voor zijn doorlopende inzicht en begeleiding tijdens het bouwen aan het lange termijn succes van de F1, en het genoegen van iedereen die erbij betrokken is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS