Formule 1

Tijdperk Bernie Ecclestone definitief voorbij! "Ik ben vandaag afgezet!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 januari 2017 20:54 • Print artikel

Na de goedkeuring door de FIA voor de overname van de Formule 1 door Liberty Media was de weg vrij voor het pensioen van Bernie Ecclestone. De excentrieke Brit, die de Formule 1 groot maakte, is niet langer CEO van de Formule 1. Dit laat de excentrieke zakenman weten via het Duitse Auto, Motor und Sport. "Ik ben afgezet vandaag. Het is officieel, ik voer de firma niet meer aan."

Formule 1 Bernie Ecclestone


Een officiŽle bevestiging ontbreekt van Liberty Media, maar de officiŽle bekendmaking zal snel kunnen volgen. De zaken van Ecclestone zullen worden overgenomen door Chase Carey. Ecclestone is een titel als ĎHonorary Presidentí aangeboden. Hiermee kan hij als erevoorzitter betrokken blijven binnen F1. Liberty Media kan op deze manier blijven profiteren van zijn ervaring. Ecclestone is er behoorlijk verbolgen over: "Mijn nieuwe positie is zo'n typische Amerikaanse uitdrukking. Ik voer een titel waarvan ik niet eens weet wat die inhoudt."

Afgelopen woensdag tijdens een vergadering op het World Motor Sport Council, waar ook FIA president Jean Todt en Ecclestone aanwezig waren, werd goedkeuring gegeven voor de verkoop van de Formule 1 aan Liberty Media. Nog geen 24 uur nadat de aandeelhouders van het bedrijf hun goedkeuring gaven voor de deal. "De FIA had geen keus", verklaarde Ecclestone. "Er was geen manier om het niet goed te keuren, tenzij de mensen bandieten zijn die de overname uitvoeren. De enige reden dat we een vergadering hadden, is omdat we veranderingen willen aanbrengen aan het Formula One Management contract, 'kleine veranderingen', en daar ging men mee akkoord. Geen drama, ik denk dat de deal door zal gaan in een week of drie of vier," aldus Ecclestone.

De Britse miljardair was zo'n 40 jaar de grote baas binnen de Formule 1. "Mijn dagen op kantoor worden iets rustiger. Wellicht kom ik ooit nog eens bij een Grand Prix langs. Ik heb nog veel vrienden binnen de sport."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS