Formule 1

Lewis Hamilton wil geen snellere auto's: "Meer mechanische grip en minder 'vuile' lucht"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 30 maart 2016 18:42

Lewis Hamilton denkt niet dat Formule 1 spectaculairder of vermakelijker wordt als de auto's sneller worden. De reglementen voor de Formule 1 gaan voor 2017, waarschijnlijk, op de schop. Hamilton wil meer actie en gevechten, maar snellere auto's hebben minder mechanische grip en dus wordt inhalen lastiger.


"Ik heb niet alle antwoorden, maar ik weet wel dat de beoogde veranderingen het racen niet zullen verbeteren", vertelde Hamilton in gesprek met SkyF1. "Er is veel te doen over de regels en de vraag of rijders meer betrokken moeten worden bij dat proces. Het is niet ons werk om met ideeën op de proppen te komen. Bovendien hebben we toch allemaal een andere mening. Persoonlijk vind ik dat we meer mechanische grip en minder 'vuile' lucht achter de wagens nodig hebben zodat het makkelijker wordt om vlak achter een andere deelnemer te rijden. Geef ons vijf seconden aan aerodynamische tijdwinst en we zullen gewoon harder gaan, meer niet. Dat is niet de oplossing, dan verandert er niks. Ik zeg dit als iemand die van deze sport en van racen houdt."

Spektakel gegarandeerd in de Formule 1! Ben jij ook zo’n grote Formule 1-fan en kun je niet wachten om de F1 te zien. Wil jij de nieuwe F1-auto’s zien, horen brullen en voelen dreunen door je lijf en wil je Max Verstappen aanmoedigen? Kijk HIERONDER vrijblijvend voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets/tribunekaarten/reizen naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! TIP Let wel op de kaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS