Formule 1

Vijftigste pole voor Lewis Hamilton: "De auto was een genot om in te rijden"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 19 maart 2016 10:04

Voor Lewis Hamilton had het Formule 1 seizoen 2016 niet beter kunnen beginnen. Vandaag pakte de Brit namelijk de eerste pole position van het seizoen, de vijftigste uit zijn nu al imposante loopbaan. De drievoudig wereldkampioen Formule 1 is uitzinnig over de auto die Mercedes voor hem en teamgenoot Rosberg heeft gebouwd.


Lewis Hamilton na afloop van de kwalificatie in Australië: "Allereerst wil ik het team bedanken voor hun geweldige werk. Om voor het derde jaar op rij weer een stap voorwaarts gezet te hebben, is indrukwekkend. De auto voelde aan als een genot om te rijden, ik maakte geen fouten. Ik ben blij hoe het vandaag gegaan is"

Hamilton verwacht een zware race op zondag: "We hebben zeker nog werk te doen, zeker vanwege het feit dat we minder mogen communiceren over de boordradio. We moeten ons als coureurs nu veel beter inlezen op mogelijke situaties die tijdens de race kunnen plaatsvinden. We weten bijvoorbeeld niet wanneer de strategie aangepast gaat worden. Ik kijk er wel naar uit, het is nieuw. We gaan het zien en hopelijk wordt het voor de fans een mooie show."

Ben jij ook zo’n grote Formule 1-fan en kun je niet wachten tot het seizoen begint. Wil jij de nieuwe F1-auto’s zien, horen brullen en voelen dreunen door je lijf en wil je Max Verstappen aanmoedigen? Kijk HIERONDER vrijblijvend voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets/tribunekaarten/reizen naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! TIP: Let wel op de goede tribunekaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS