Formule 1

Lewis Hamilton heeft punt van kritiek, maar dat wordt niet gedeeld door Max Verstappen en de Hulk

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 maart 2017 11:23

Lewis Hamilton nam deze week tijdens de wintertest van de Formule 1 plaats in de nieuwe Mercedes W08, de F1-bolide die gebaseerd is op de nieuwe regelgeving waarbij de auto’s meer downforce hebben gekregen. De voormalig wereldkampioen was verbaasd over de nieuwe auto. “De auto is ongelofelijk”, reageerde de Brit na de wintertest tegenover de BBC. “Het is zeker de snelste Formule 1-auto waarin ik heb gezeten.” Toch heeft Hamilton een punt van kritiek, namelijk als je achter een andere auto rijdt, maar dat wordt niet gedeeld door mannen als Max Verstappen en Nico Hulkenberg.

Lewis Hamilton

Over de reden waarom de auto zo indrukwekkend is, vertelde de coureur het volgende: “Het is letterlijk de downforce. Hoe laat en diep je kunt remmen, hoe snel je op het gas kunt, hoe je in staat bent de bochten zo makkelijk volgas te nemen. Bocht 9, ik kom er uit als een kind in een achtbaan, omdat het zoveel beter is dan voorheen.”

Toch heeft de coureur een kanttekening: “Het is wel beroerder om een andere auto te volgen.” En dat wordt dus niet gedeeld door Max Verstappen en Nico Hulkenberg die juist verbaasd zijn over het gemak om een auto te volgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS