Formule 1

Nico Rosberg: "Nee! het is definitief over!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 december 2016 19:51

De kersverse wereldkampioen Nico Rosberg heeft geen verlangen ooit nog terug te keren naar een Formule 1-bolide. Niet na alle stress van zijn strijd met Mercedes F1-teamgenoot Lewis Hammilton, en zijn verlangen om meer tijd met zijn jonge gezin door te brengen. Rosberg verraste de F1-wereld inclusief het Mercedes-teammanagement een week geleden met de aankondiging van zijn besluit om te stoppen bij Mercedes en de sport een week na het behalen van de wereldtitel.


Gerhard Berger de voormalig F1 coureur en vriend van de familie Rosberg, die eerder dit jaar nog bij Mercedes onderhandelde voor een nieuw contract tot en met 2018, zegt dat hij zich kan verbeelden dat de 31-jarige kampioen zich gaat vervelen tijdens zijn pensioen en dus terugkomt. Een andere oud Formule 1 coureur, Stefan Johansson (seizoenen 1980-1991 red.), zei: "Ik zie Rosberg wel op een manier als Michael Schumacher of Kimi Raikkonen wederkeren."

Nico Rosberg is zelf erg duidelijk: "Nee! Het is definitief over, mijn beslissing is onherroepelijk, het is voor mij een afgesloten hoofdstuk." Op de vraag van Sport Bild of hij de Formule 1 zal missen na elf jaar geeft Rosberg aan: "Missen ja, terugkomen, nee. Misschien zal ik nog een andere rol spelen binnen de F1, want in mijn optiek is het de beste sport in de wereld, maar nu wil ik eerst vader en echtgenoot zijn. Ik heb dit jaar veel te weinig gezien van mijn gezin. We gaan eerst lang op vakantie en een paar maanden later zal ik eens denken over nieuwe projecten.? /Door Mitchell Koolen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS