Formule 1

Lewis Hamilton in de voetsporen van legendes Ayrton Senna en Michael Schumacher

Uitgegeven door Daan Daniels • 13 juni 2017 09:48

Lewis Hamilton was sprakeloos nadat hij zaterdag een racehelm van legende Ayrton Senna kreeg, omdat hij de Braziliaan evenaarde met 65 pole-positions in zijn carrière. Maar dat was niet het enige record wat Hamilton evenaarde in Montreal.

Lewis Hamilton


Hamilton heeft nu evenveel Grandslams (pole, snelste ronde, elke ronde leiden en winst) als Senna (4). Andere coureurs die vier Grand Slams hebben zijn Nigel Manseel, Sebastian Vettel en Jackie Steward. Alleen Jim Clark (8) Alberto Ascari en Michael Schumacher (beide 5) hebben meer Grand Slams. De meeste Grand Slams in één seizoen is drie (Ascari in 1952, Clark in 1963 en 1965 en Mansell (1992). Hamilton heeft nog 13 races omdat record te evenaren of te verbeteren.

De zege in Canada was Hamiltons derde van het seizoen, zijn 56ste in totaal en zijn zesde in Montreal. Hierdoor is Hamilton, samen met Senna en Michael Schumacher, de enige coureur die zes of meer keer op één circuit heeft gewonnen. Senna deed dit in Monaco. Schumacher op Spa-Francorchamps, Barcelona, Suzuka (allen 6 keer), Imola en Montreal (beide 7) en Magny Cours (8).

Wil je dit seizoen nog één van de Formule 1 Grands Prix bezoeken? Bekijk op onderstaande link vrijblijvend alle informatie:

Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk

Formule 1 Grand Prix van Italië

Formule 1 Grand Prix van België

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS