Formule 1

Lewis Hamilton geeft schoorvoetend toe en zoekt de schuld bij zichzelf: "Gisteren en vandaag was een ramp!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2018 12:07 • Print artikel

SHANGHAI - Lewis Hamilton denkt dat hij nooit de kans heeft gehad om te strijden voor de overwinning in de Grand Prix van China. De regerend wereldkampioen van Mercedes was tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag de snelste geweest maar daarna ging het bergafwaarts.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix China


De Brit worstelde zaterdag om in lagere temperaturen zijn banden op temperatuur te krijgen. Dat resulteerde erin dat hij tijdens de kwalificatie voorbij werd gestreefd door de beide Ferrari's als zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Een tijdstraf van tien seconden voor Max Verstappen zorgde ervoor dat Hamilton, die tijdens de race als vijfde over de finish kwam, als vierde werd geklasseerd. Dat terwijl zijn grootste rivaal in de titelstrijd Sebastian Vettel achtste werd na een aanvaring met Verstappen. Het betekende dat Hamilton de kloof met de Duitser van Ferrari had gereduceerd tot slechts negen punten, maar hij was nog steeds ontevreden over zijn optreden in China.

"Ik reed vandaag in niemandsland. Ik had geen tempo. Ik probeerde enkel te houden wat ik had", zei Hamilton. "We hebben een zware strijd voor de boeg, dat geldt vooral voor mij, maar ook voor ons als team. We hebben ondermaats gepresteerd. Gisteren en vandaag was een ramp van mijn kant. Ik moet dat rechtzetten en terugkeren naar de normale prestatiemodus, anders zullen er meer punten verloren gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS