Formule 1

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel niet blij met keuze van Fernando Alonso, teambaas springt in de bres

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 10:12 • Print artikel

Fernando Alonso gaat dit jaar naast de Formule 1 ook in het FIA World Endurance Championship rijden. De Spanjaard wil de 24 uur van Le Mans winnen om zo de Triple Crown binnen te halen. De winst in de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de legendarische endurance race.

For,ule 1 2018 Fernando Alonso


Vele fans in de wereld ontvingen het nieuws dat de coureur dit jaar naast McLaren ook voor Toyota in het FIA WEC gaat rijden met groot gejuich. Bij zijn collega's Lewis Hamilton en Sebastian Vettel kan de tweevoudig wereldkampioen op minder sympathie rekenen. En zo schijnen er nog meer coureurs in de F1-paddock te zijn die de keuze van Alonso niets vinden. Volgens Express.com behoren Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen en Kevin Magnussen ook tot de coureurs die het niets vinden.

"Fernando zit op vrijdagavond thuis en denkt aan het volgende weekend", zegt McLaren-directeur Zak Brown die volledig achter zijn pupil staat tegen Express.co. "Mijn berichten met hem op vrijdag en zaterdag gaan niet over stappen met zijn maatjes: hij denkt aan racen. Ik denk dat dit hem onderscheidt van de meesten. Als je naar de grootste coureurs in de wereld kijkt, dan heeft hij met ze gemeen. Schumachers voorbereiding stond op plek 1. Senna's voorbereiding stond op plek 1. En Fernando heeft ook die kwaliteit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS