Formule 1

Fernando Alonso noemt zijn rivalen voor 2018 en daar hoort Sebastian Vettel niet bij, Max Verstappen wl

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 november 2017 11:27 • Print artikel

Fernando Alonso heeft weer vertrouwen in de toekomst bij McLaren. De motor van Honda wordt ingeruild voor een exemplaar van Renault en de Formule 1-coureur verwacht volgend jaar weer te kunnen strijden voor de wereldtitel. Het vertrouwen is zo groot dat hij zijn rivalen voor volgend jaar al durft aan te wijzen en daar is Sebastian Vettel niet bij, maar Max Verstappen wel!De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 ziet zichzelf als de grootste kanshebber en verwacht dat zijn grootste rivalen Lewis Hamilton en de twee Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan worden.

Nou, zet mij maar bovenaan, zei Alonso tegen Sky Sports, wanneer hem wordt gevraagd naar de ranglijst voor volgend jaar. We zijn er optimistisch over dat volgend jaar het jaar gaat zijn, dat we terug aan de top komen.

Daarna zet ik Lewis - als zijnde nu de wereldkampioen - en dan zet ik Max en Daniel neer, en dan zet ik op de tweede plek deze jongens, waarbij Alonso met "deze jongens" Vettel, Rikknen en Bottas bedoelt. Natuurlijk wordt de McLaren-coureur gevraagd of Hamilton bij de beste coureurs ter wereld behoort.

Ik denk dat hij n van de grootsten is, hij heeft nu natuurlijk vier wereldtitels gewonnen, aldus de Spanjaard. Het is waar dat bij de laatste drie titels de Mercedes een dominante auto was, dus was het wat makkelijker om het wereldkampioenschap te veroveren. Maar ik zie hem als n van de grootsten, omdat toen hij bij McLaren reed in lastige tijden, hij nog steeds opperbest presteerde en nog races won in autos die niet in een positie waren om een race te winnen. Hij verdient het succes, omdat hij altijd op de top van zijn niveau zit!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS