Formule 1

Lewis Hamilton en de betere werkplek: "Vertrek van Nico Rosberg maakte sfeer bij Mercedes beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 oktober 2017 09:14

AUSTIN - Lewis Hamilton heeft inzicht gegeven in de sfeer bij Mercedes nadat Nico Rosberg afscheid van de sport had genomen. De Duitser besloot aan het eind van het seizoen 2016, na zijn eerste wereldkampioenschap, om Formule 1 te verlaten.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix Verenigde Staten


Hamilton en Rosberg waren van 2014 tot 2016 elk jaar betrokken in de strijd om de titel. De rivaliteit tussen de twee was intens, nog verergerd door een aantal botsingen op het circuit tijdens seizoen 2016. Nu Rosberg is vertrokken, geeft Hamilton toe dat de sfeer veel beter is. "Het heeft het voor mij niet gemakkelijker gemaakt, maar het heeft van mijn omgeving wel een betere werkplek gemaakt", zei hij. "Als je een negatieve invloed verwijdert en dan vervangt door een positieve - het is alsof je een printplaat en een slechte zekering hebt, de hele unit gata kapot.

"Als je die zekering vervangt, werkt het ding weer. Ik zoek nog steeds mijn grenzen op. Hij had hier nog kunnen rijden en ik zou nog steeds precies zo rijden en hij weet het. Het is alsof je een ongezonde relatie hebt gehad. Je blijft er alleen in omdat je van die persoon houdt."

"Pas als die relatie eindigt en je verdergaat realiseer je je: 'Shit, die relatie was voor mij niet goed'. We zijn nu een positief team. De orkaan die binnen dit team werd gebouwd, blaast nu naar Ferrari toe."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS