Formule 1

"Wat mij is overkomen is soortgelijk aan wat Michael Schumacher is overkomen bij Mercedes"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 oktober 2017 07:02

Ondanks dat hij al vier jaar geen zege boekte in een Formule 1 Grand Prix heeft Fernando Alonso geen spijt van de keuzes die hij gemaakt heeft in zijn Formule 1-carričre. Tijdens de Grand Prix van Japan benadrukte regerend wereldkampioen Nico Rosberg dat de Spanjaard zelf debet is aan het feit dat hij niet meer titels op zijn conto heeft weten te schrijven sinds 2006.

Formule 1 2017 Fernando Alonso

Alonso is het daar niet mee eens, volgens hem heeft hij de juiste keuzes gemaakt tijdens de omstandigheden die op dat moment golden in de sport. "Ik heb geen spijt van de beslissingen die ik gemaakt heb", zei de tweevoudig wereldkampioen tegen de F1i-website. "Ik heb het vaker gezegd, iedere keer kies ik voor de beste optie, de meest logische. Helaas heb ik geen kristallen bol."

De Spanjaard vergelijkt zijn gemaakte keuzes met die van andere coureurs in hun carričres. "Wat mij is overkomen is soortgelijk aan wat Michael Schumacher is overkomen bij Mercedes", verklaarde Alonso. "Dingen gingen niet helemaal goed. Zelfs niet bij Lewis Hamilton, die ook geen goed eerste jaar had bij Mercedes. Ik ben er trots op dat ik gereden heb voor Renault, Mclaren en Ferrari. Toen ik me bij die teams voegde had niemand kritiek op mijn keuze of vertelde me dat het een slecht beslissing was. Echter, achteraf gezien is het anders, maar ik ben er trots op waar ik vandaan kom."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS