Formule 1

Kranten vol lof over Max Verstappen na China: "Regenmeester, kampioen in wording"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 april 2017 18:34

De ochtendkranten spreken vol lof over Red Bull Racing-coureur Max Verstappen na zijn optreden in de Formule 1 Grand Prix van China. Waren de berichten na de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen in Australië over de prestatie van de Limburger en het team nog aan de lauwe kant, nu volgde louter bewondering.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Sommige kranten kopten "Regenmeester van de Formule 1" en "Wereldkampioen in wording". Verstappen had immers een fenomenale race op het Shanghai International Circuit laten zien. Hij was er als zestiende gestart na problemen in de kwalificatie en finishte als derde.

Verstappen bewees eens te meer dat er maar weinigen zijn in de Formule 1 die hem kunnen uitdagen als de 'regenmeester' van de sport. "De wederzijdse waardering van de Formule 1 onder de gezamenlijke leiders van het kampioenschap was niet het enige wat gevierd werd in de buitenwijken van Shanghai. Het andere is dat Max Verstappen de Formule 1 op zijn grondvesten deed schudden met zijn pure raceskills en aanpassingsvermogen", schreef Johathan McEnvoy in de Daily Mail. "Kan iemand tippen aan de ellebogen-stijl, voet op het gaspedaal en ik kom er aan bravoure van deze 19-jarige?"

Formule 1 2017 Max Verstappen


Volgens de krant is er is maar één persoon die hem aan zou kunnen en dat is Mercedes AMG-coureur Lewis Hamilton: "Maar die had geen kans om zijn spierballen te laten zien. Die ging van start op poleposition en reed de hele tijd aan de leiding. Met de snelste ronde in een foutloze demonstratie van perfectie", schrijft McEnvoy. "Hij won met een marge van 6, 2 seconden op Sebastian Vettel, met Verstappen als derde."

Maar het ging niet zozeer om de podiumplaats van de Nederlander, maar om de plaats vanaf waar hij was gestart: de zestiende plaats. Na een ochtend met regen en op een opdrogende baan met hier en daar verraderlijke plassen pakte Verstappen negen plaatsen in slechts één ronde. "Hij zag droge lijnen, die andere niet zagen, pakte deze op een manier die anderen niet kunnen", besluit Envoy.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS