Formule 1

Kimi Raikkonen mopperkont: "Sommige rijders gaan niet aan de kant"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2016 02:18

Tijdens de Grand Prix van Japan werd er behoorlijk geklaagd door de rijders van de topteams over de achterliggers. Met name Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen klaagden stevig, maar ook Max Verstappen gaf zijn mening. Volgens de Ferrari Formule 1-coureurs negeerden diverse achterblijvers de blauwe vlaggen.


Kimi Raikkonen vond dat het te lang duurde voordat de andere coureurs hem voorbij lieten. Dat ligt volgens de Iceman deels aan het circuit Suzuka wat smal en slingerend is, aan de andere kant denkt hij dat sommige coureurs meer moeite hebben om de richtlijnen op te volgen.

“Ik denk dat het de baan is, omdat het anders is, maar het feit is dat wanneer de blauwe vlaggen worden gezwaaid, sommige mensen niet aan de kant gaan, of je niet laten passeren, terwijl ze een ronde achterliggen”, zo reageerde de Fin tegenover ESPN. “Ik begrijp dat ze soms hun eigen gevechten hebben, maar het is niet moeilijk om iemand voorbij te laten. Je gaat altijd tijd verliezen, maar je ligt een ronde achter en dat is onderdeel van het racen. Het is duidelijk dat een circuit als dit het een beetje moeilijker maakt om langs de achterblijvers te komen en je eindigt met het volgen van een achterligger voor een volle ronde. Het had beter gekund, maar we kunnen de hele race niet veranderen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS