Formule 1

Jean Todt slechts half-positief: "Mensen klaagden altijd tegen me..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juni 2017 02:14

Jean Todt is slechts ‘gedeeltelijk positief’ over het verloop van de eerste helft van het seizoen F1 2017. Na acht races zijn de meeste mensen positief over de nieuwe auto’s en is er een fantastisch gevecht tussen Sebastian Vettel in de Ferrari en Lewis Hamilton met de Mercedes. Volgens de FIA-president was het ‘fantastisch’.

null


“Ik ben gedeeltelijk positief verrast over het seizoen”, vertelde de Fransman tegen Sport Bild. “Half positief, omdat het echt een goede verrassing was geweest, als niet twee maar vier teams vochten voor het wereldkampioenschap. Maar, ondanks alles, is het fantastisch dat we niet weten wie de volgende race gaat winnen. Ik herinner mij nog de tijd met Michael Schumacher bij Ferrari. Mensen klaagden altijd tegen me dat ze voor de race het resultaat al wisten. Met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel weten we tenminste dat we een echt gevecht tussen twee man hebben. Formule 1 heeft actie en emotie nodig en beiden doen dat op het moment.”

“Ferrari heeft ongelooflijk werk gedaan en ja, ik denk dat ze het hele jaar competitief kunnen zijn”, aldus de FIA-president die ooit teammanager bij het Italiaanse team was. “Vettels aanpak herinnert me een beetje aan die van Michael. Het professionele werk, de mogelijkheid om een team bij elkaar te krijgen en net als Vettel, hield Michael niet van verliezen.”

Vergeet hem niet! Speel mee met de extra trekking van de Staatsloterij


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS