Formule 1

Invoer van Grid-kids: "Je wilt niet dat een kind in Heineken loopt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 februari 2018 13:19 • Print artikel

Diverse Formule 1-teams en (oud-)coureurs vinden het maar niks dat de bekende vrouwen die de borden met naam en nummer van de coureurs voor de start omhoog houden, van de grid zijn verbannen. Daarvoor komen nu kinderen in de plaats. Volgens McLaren-directeur Zak Brown is het een positieve stap richting het aantrekken van een jonger publiek. De kinderen, die deelnemen aan kartcompetities of rijden in juniorklassen, worden gekozen door de lokale automobielfederatie via een loterij .

Formule 1 2018 Heineken


"Ik denk dat Grid Kids echt goed is," zegt de Amerikaan. "Ik ben een grote honkbalfan en ik was een keer een batboy tijdens een wedstrijd. De aandacht die ik op school kreeg, de aanloop, de opwinding en de kinderen die er over spraken, was gewoon een gave ervaring die ik met de hele klas kon delen. Zak gaat een batboy zijn, ga dus TV kijkenÖ"

"Dus ik denk dat het hebben van 'Grid Kids' dezelfde opwinding, energie, of iets om over te praten, gaat creŽren voor jongere fans. Mensen praten er over op schoolÖ Ik denk dat dat echt een goed idee is."

Volgens Brawn dacht hij vroeger weinig na over het gebruik van modellen, omdat er veel druk en activiteit was voorafgaande aan de race. "Hebben ze het veranderd? Ik denk dat er veel is dat moet veranderen in de Formule 1," zegt Brown. "Het binnenhalen van een jonger publiek is zeker iets wat ze moeten doen."

Volgens de McLaren-directeur kan dat ook een impact hebben op de sponsoren van de race, die geŁniformeerde modellen gebruikten. Dat kan echter makkelijk gecompenseerd worden. "Laten we zeggen dat het een door Heineken gesponsorde Grand Prix is, je wilt niet dat een kind in Heineken loopt," legt de Amerikaan uit. "Maar ik denk dat het niveau aan exposure dat het creŽert vervangen kan worden. Dus als ik Heineken was en ik ben dat moment aan exposure kwijtgeraakt, zou ik als ik de Formule 1 was zeggen: 'Da's terecht, ik geef je meer reclameruimte op de borden'. Ik denk dat dat ťťn van de makkelijkste manieren is om onder een standpunt van een sponsor uit te komen."
2018 GridGirls

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS