Formule 1

Indy 500 halverwege: Fernando Alonso maakt indruk in Indianapolis + TUSSENSTAND

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2017 18:53

De eerste 100 van de 200 ronden van de IndyCar zijn verreden. De van plek 5 vertrokken Fernando Alonso had een rustige start en zakte naar plek 10. Voor de Spanjaard was het de eerste rollende start, sinds, waarschijnlijk, zijn kartperiode. Het meest opmerkelijke moment was de crash van Scott Dixon.

Indy 500 2017 Alonso


Na de start begon Fernando Alonso zich langzaam terug te vechten door het veld en pakte zelfs de leiding in de wedstrijd. Het team waarvoor de McLaren-coureur uitkomt, Andretti Autosport, laat haar dominantie in de wedstrijd op de Brickyard zien. Naast de Spanjaard lieten Alexander Rossi, Ryan Hunter-Ray en Takuma Sato zich continu vooraan in het veld zien. Marco Andretti had het daarentegen wel lastig in het veld. Voor de teamgenoot van het vijftal, Scott Dixon, eindigde de race met een horrorcrash. De Nieuw-Zeelander kon rookie Jay Howard, die de muur inging, niet ontwijken en werd door de auto van Howard gelanceerd. De bolide van Dixon werd door het vanghek compleet gesloopt. Gelukkig kon de coureur ongedeerd uitstappen. Na de crash ging de rode vlag uit en werden alle auto’s stilgezet in de pitstraat om de brokstukken op te ruimen en het hek te repareren.

De volgende gele vlag situatie was voor Conor Daly en Jack Harvey. Beide coureurs gingen er tegelijkertijd af, in afzonderlijke incidenten. De coureurs wilden beiden naast een andere coureur de bocht in, wat niet lukte. Vlak voor de 100 ronden was het in de topvijf stuivertje wisselen en had Helio Castroneves opeens de snelheid te pakken en pakte hij de leiding in het veld. Fernando Alonso lag op dat moment op plek 3.

Top 5 bij na 100 van de 200 ronden

1. Helio Castroneves
2. Ryan Hunter-Ray
3. Alexander Rossi
4. Fernando Alonso
5. Tony Kanaan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS