Formule 1

“Ik denk niet dat Max Verstappen een betere coureur is dan ik ben..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2017 11:30 • Print artikel

Carlos Sainz denkt dat Lewis Hamilton en Fernando Alonso de Formule 1-versies zijn van voetbaliconen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De twee worden gezien als de grootste voetballers op dit moment. Verder zegt Sainz dat hij denkt dat Max verstappen niet een betere coureur is dan de Spanjaard.

Max Verstappen en Carlos Sainz

“Hamilton is de Messi van de F1 en Cristiano Ronaldo moet Fernando Alonso zijn”, verklaarde de Toro Rosso F1-coureur tegenover het Spaanse AS. “Alhoewel Christiano alles wil winnen en de beste zijn. Fernando wil alles winnen, maar niet beiden.” Wanneer hem wordt gevraagd wie de moeilijkste coureur is om mee te vechten, haalt hij wederom zijn landgenoot aan.

“Als ik iemand moet zeggen dan is het Alonso. Fernando is een vechter en heeft zoveel ervaring. Hij is altijd moeilijker dan anderen. Hij is een oude hond die alles weet.”

Sainz wordt als een groot talent gezien, maar waar Verstappen de stap naar Red Bull maakte, zit hij nog bij Toro Rosso. Toch denkt de Spanjaard dat hij beter is dan zijn voormalig teamgenoot. Volgens de coureur is dat ook geen rare gedachte voor een coureur.

“Ik denk niet dat Verstappen een betere coureur is, dan ik ben. Als je de coureurs op de grid vraagt, gaan ze je vertellen dat ze de beste zijn”, besluit Sainz.


Carlos Sainz was jaloers op Max Verstappen: "Niemand hield rekening met mij"

Oók Carlos Sainz had het moeilijk met stap Max Verstappen naar Red Bull: "Ik ben net zo goed of beter"

'Verlost' van Max Verstappen: Carlos Sainz trots op zijn vooruitgang: "Ik voel me compleet anders"

Ziggo Zakelijk nu drie maanden gratis op proef naast je bestaande connectie! Vraag nu vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS