Formule 1

Carlos Sainz zet zich in de etalage voor 2018: "Ik wil voor Red Bull racen, maar..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 juli 2017 02:14 • Print artikel

Dat Carlos Sainz graag een stap hogerop wil in de Formule 1 is duidelijk. De Spanjaard die een sterk seizoen beleeft en vorig jaar ook al zeer goed presteerde rijdt zichzelf aardig in de kijker bij verschillende teams, zoals Renault en Ferrari. Echter of er volgend jaar een zitje voor hem in het verschiet ligt bij Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog onder contract zijn, valt nog te bezien.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


De huidige coureurs Daniel Ricciardo en Max Verstappen zitten nog stevig in het zadel en zijn niet van plan er snel weg te gaan. Dit tot enige frustratie van Sainz, aangezien hij buiten het team van de energiedrankjesfabrikant niet snel een andere topplek zal kunnen bemachtigen.

Tijdens de persconferentie donderdag in Spielberg werd de vraag gesteld aan Sainz wat zijn ambities zijn als hij geen zitje krijgt bij de 'Bulls'. "Het is nog te vroeg er iets over te zeggen", antwoordde Sainz de reporter. "We hebben nog een lang seizoen voor ons". Felipe massa grapte naar hem toe: "Mercedes", waarop Sainz moest lachen. "Je weet niet wat er allemaal kan gebeuren in zo'n lang seizoen", vervolgt de voormalig teamgenoot van Verstappen. "We zitten in race acht of negen. Ik weet het niet precies, maar ik ben er wel klaar voor om een stap vooruit te maken in mijn carrière. Ik kijk er naar uit en ben er klaar voor. Ik zei voorheen al dat ik niets uitsluit. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS