Formule 1

Horner ziet in Mercedes favoriet, niet in Ferrari: "Maar wij hebben een team dat.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 maart 2017 08:20 • Print artikel

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing is er zeker van dat Mercedes AMG Petronas het team is wat verslagen moet worden in het Formule 1 seizoen 2017. De Brit geeft toe dat Mercedes wederom dominant zal zijn, ondanks de snelle ontwikkeling van zijn team in het komende seizoen.

Formule 1 2017 Mercedes AMG Petronas

Mercedes F1-coureur Lewis Hamilton zei tijdens de tweede week van de Pre-season test in Barcelona dat zijn team wat problemen had met betrekking tot de juiste set-up. De drievoudig wereldkampioen pikte Scuderia Ferrari als mogelijke favoriet voor de overwinning in het constructeurs kampioenschap. Horner is niet zo zeker van het Italiaanse potentieel en schuift de Duitsers naar voren als favoriet.

"Waarschijnlijk zal Hamilton Sauber nog tot rivaal verklaren. Hij wil zoveel mogelijk druk te creëren bij anderen. Integendeel, hij is de echte favoriet. Hij is nu de duidelijke nummer één bij Mercedes", zei Horner. In mijn ogen is hij een grotere favoriet dan ooit daarvoor. Mercedes won meer dan 50 Grands Prix in de afgelopen drie jaar, wij wonnen er vijf, Ferrari drie, Het zou geweldig zijn om ieder weekend wiel tegen wiel gevechten te zien zodat alleen de race op zondag uit zou maken wie de bovenhand heeft."

Formule 1 2017 Max Verstappen


Red Bull heeft veel hoogte en dieptepunten gehad tijdens de acht dagen van het pre-season testing in Barcelona. Het team uit Milton Keynes liet consistentie zien tijdens de lange runs en noteerde goede tijden met lage brandstof hoeveelheden, maar er waren ook dagen dat de coureurs klaagden over de set-up van hun nieuwe uitdager, de Red Bull RB13. Horner is hoopvol dat zijn team goed platform heeft gebouwd wat kan worden doorontwikkeld gedurende het komende jaar.

"Mercedes is de absolute favoriet, het lijkt er op dat Ferrari een solide auto heeft gebouwd en we hebben er vertrouwen in dat wij ook een goede auto hebben gebouwd. We hebben een sterk team wat zich intensief kan ontwikkelen gedurende het hele seizoen", aldus Horner

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS