Formule 1

Hoop motoren-onzekerheid rond een tweede Indy 500 voor Fernando Alonso

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 16:23 • Print artikel

Dit jaar debuteerde Fernando Alonso in de Indy 500. Het is de vraag of de coureur ook volgend jaar in het ‘grootste spektakel op aarde rijdt’. Zijn team McLaren zei al dat het onwaarschijnlijk is dat de coureur volgend jaar de Grand Prix van Monaco aan zich voorbij laat gaan. De kans dat de Spanjaard in 2018 in Indianapolis rijdt, lijkt onzeker met de motoronderhandelingen die plaatsvinden. Immers: Honda bracht de alliantie tussen McLaren en Andretti Autosport tot stand.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


McLaren heeft al aangegeven in september te besluiten of het met Honda verder gaat, nadat de Japanners al drie jaar op rij niet in staat zijn om een competitieve, betrouwbare aandrijving te leveren. In Noord-Amerika praat Michael Andretti inmiddels met Chevy over een mogelijke overstap naar de Amerikaanse motoren. Daarmee lijkt dus de onzekerheid of de Spanjaard volgend jaar in de belangrijkste race van de IndyCar rijdt kleiner en kleiner te worden.

“Het is 50-50. Het kan een verschil maken of geen verschil maken”, zegt McLaren-directeur Zak Brown tegen RACER. “Het hangt er vanaf waar de relatie met Honda naar toegaat en of het belangrijk is dat er een Honda-motor in de auto ligt.” Daarnaast is er dus de vraag over de toekomst, of Alonso misschien niet volledig overstapt naar de IndyCar. Wat zeker is volgens Brown is dat de coureur dit jaar niet meer in actie komt in de IndyCar, bij de finale op Sonoma.

“Het is compleet belachelijk”, zegt de Amerikaan. “Hij moet eerst een aanvraag via ons doen, wat hij niet gedaan heeft en het Sonoma-evenement conflicteert met de F1 in Singapore. Het is nepnieuws.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS